Proizvodnja i ugradnja PVC i ALU stolarije

ALU i PVC stolarija

Investicija u kvalitetnu stolariju je uvek pametna i isplativa. Pravi izbor stolarije uz odgovarajući izbor stakla  ili ispune, ključan je faktor koji utiče na energetsku efikasnost čitavog objekta. Vrata i prozori pritom predstavljaju važan estetski deo svakog objekta ili prostora i veoma utiču na njegov opšti izgled. PVC i ALU stolarija trenutno zadovoljavaju sve kriterijume savremena gradnje. U zavisnosti od namene stolarije i želje klijenta, proizvodimo i ugrađujemo obe vrste stolarije. PVC i ALU stolarija imaju svoje prednosti ali postoje i značajne razlike među njima.

IMG 20211010 WA0010 akademik zlatibor
IMG 20211010 WA0018 akademik zlatibor
Sliding glass door detail and rail

ALU stolarija

Prednost aluminijuma su njegove dobre mehaničke osobine, jačina, prirodna otpornost na UV zračenje, dobar je provodnik pa može poslužiti kao zaštita od udara groma, veliki izbor boja. ALU stolarija je tanja i elegantnija. Nedostatak aluminijuma je njegova odlična toplotna provodljivost. Ukoliko je stolarija od aluminijuma izložena velikoj temperaturnoj razlici sa spoljne i unutrašnje strane, može doći do stvaranja kondenzata pri kontaktu toplog vazduha sa hladnom površinom. U ovom slučaju potrebno je dodatno izolovati spoljnu stranu ALU profila. ALU profili su uvek dobar izbor za velike zastakljenje površine, vrata na senzor, unutrašnja vrata i sredine u kojima se očekuju vremenske neprilike poput jakih udara vetra i sl. ALU stolarija traži minimalno održavanje i veoma je moguće da ovu stolariju nećete morati menjati kada je jednom stavite.

White plastic pvc window with forest background at home. Sunbeam through glass

PVC stolarija

PVC je poznat kao dobar toplotni izolator jer ima manji koeficijent toplotne provodljivosti. Odlično je rešenje za ekstremnije zimske i letnje uslove. Pruža dobru zvučnu izolaciju. Za poboljšanje UV zaštite potreban je dodatan tretman spoljne strane PVC profila. PVC stolarija se izvodi u manjem izboru boja od aluminijumske ali izbor je svakako dovoljan i zadovoljavajuć. PVC stolarija sa metalnim ojačanjem garantuje visok stepen bezbednosti. Opšti utisak je da je PVC stolarija veoma pouzdana i vrlo cenovno pristupačna.

Kod prozora ili staklenih vrata, bilo da su PVC ili ALU, ne treba zaboraviti da izolaciono staklo igra važnu ulogu jer svakako staklo predstavlja najveću površinu. Kvalitetni okovi u oba slučaja garantuju trajnost ugrađene stolarije.

Zahvaljujući kontroli kvaliteta u svim fazama od proizvodnje do ugradnje PVC i ALU stolarije, možemo da garantujemo bezbednost, izdržljivost i pouzdanost naše stolarije. Odgovornost je u potpunosti na nama, tako da prilikom izbora vaše je samo da se odlučite koja stolarija je najbolji izbor za vas.

Za sve dodatne informacije, pre nego što se odlučite koja stolarija je pravo rešenje za vas, kontaktirakte nas i posavetujete se sa našim timom.